Vizija

Obrazovni sistem „Crnjanski“ koji obuhvata ustanove od predškolske do gimnazije, uključujući Kembridž međunarodni program i Program međunarodne mature, poznat je po svojoj otvorenosti ka novom. To je obrazovni sistem koji nastoji da spoji istinske vrednosti lokalnog i svetskog, kroz prožimanje i uzajamnost.

Misija

Obrazovni sistem „Crnjanski“ počiva na ciljevima, viziji i misiji koji su definisani prema preporukama Saveta Evrope. Iznikao je na temeljima i bogatim iskustvima nove, drugačije, savremene svetske škole. Osnovni cilj Obrazovnog sistema „Crnjanski“ je da školuje obrazovane i humane mlade ljude za sutrašnji bolji i lepši svet, a vizija da bude škola za život i škola koja priprema za učenje tokom celog života.

Rec Direktora

Radeći dvadeset godina u obrazovanju i sa mladima, a posebno dolaskom na rukovodeće mesto u Obrazovnom sistemu Crnjanski, pitala sam se koji su to pravci razvoja i rada koji bi okarakterisali jednu savremenu školu i potrebe učenika uzrasta od šest do devetnaest godina.

Obrazovni Program

logo

GIMNAZIJA “CRNJANSKI”

Gimnazija Crnjanski osnovana je 2002. godine I registorvana pred nadleznim organima kao gimnazija opsteg tipa. Skola radi u velelepnom objektu namenski gradjenom za potrebe obrazovanja, a sa ucenicima rade vrhunski strucnjaci, iskusni pedagozi, usmereni ka razvoju I napredovanju ucenika kako u licnom, tako I profesionalnom smislu.

cambridge-logo

CAMBRIDGE INT. PROGRAM

Accredited by the University of Cambridge, Crnjanski Educational Centre has joined a community of more than 9,000 schools worldwide that offer the highest standards of international education. Our school now offers programmes and qualifications that lead seamlessly from primary through secondary to the IGCSE.

INTERNATIONAL BACCALAUREATE

The International Baccalaureate (IB) is a non-profit educational foundation, motivated by its mission,focused on the student. Our four programmes for students aged 3 to 19 help develop the intellectual, personal, emotional and social skills to live, learn and work in a rapidly globalizing world. 

plavi-krug-logo

POŠ “PLAVI KRUG”

Skola Plavi krug pocela je sa radom 2006. godine dobijanjem svih nephodnih dozvola I saglasnosti od strane nadleznih drzavnih organa.Nalazi se u velelepnom objektu namenski gradjenom za potrebe obrazovanja, zdrav I bezbedan boravak dece. Sa decom rade vrhunski pedagozi, usmereni ka prosirivanju interesovanja, otkrivanju talentata I stimulisanju daljeg razvoja I napretka. 

Untitled-1

Upis

Upis u gimnaziju Crnjanski obavlja se u toku cele školske godine. Za upis u prvi razred neophodno je pripremit sledeću dokumentaciju: Dokumenta o završenoj osnovnoj školi ( svedočanstvo, uverenje o položenom završnom ispitu) Fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih. Pre upisa u školu psiholog škole obavlja testiranje svakog učenika.  

Više…

Šta je ECDL?

Evropska kompjuterska vozačka dozvola je test poznavanja suštinskih IT koncepata, praktičnih veština i sposobnosti, koji potvrđuje da je vlasnik sertifikata u potpunosti kompetentan za korišćenje personalnog računara i osnovnih programskih aplikacija. Zahvaljujući velikom uspehu koji je ECDL postigao u Evropi, program je proširen na ceo svet pod nazivom, International Computer Driving Licence (ICDL). 

Kako da dobijete diplomu? 

Polaganje ispita se obavlja u ovlašćenim ECDL test centrima. Ispitni materijal je identičan u svim zemljama i kreiran je od strane ECDL Fondacije u saradnji sa velikim brojem stručnjaka iz celog sveta.

Više…

OSVOJENA TITULA U PARIZU

Naša učenica, mlada srpska teniserka Olga Danilović u paru sa Paulom Arijas Manjon iz Španije osvojila je juniorski Rolan Garos u konkurenciji dublova, pošto su u nedelju savladale Više...

DAN PLANETE ZEMLJE

Učenici prvog razreda Gimnazije “Crnjanski” i profesor.geografije Jelena Veselinović, osvajanjem vulkanske kupe Treskovac u Rumuniji obeležili  su Dan planete Zemlje. Naspram Lepenskog vira, na drugoj Više...