Program
Međunarodne Diplome

Akreditovan 2006. Godine

Omogućava đacima da steknu međunarodno priznatu diplomu srednje škole koja je ujedno i diploma za direktan upis na fakultete širom sveta.

Program koji je otvoren prema idejama i podsticajan za kritičko promišljanje i procenu.

Započnite proces aplikacije online

Kontakt

Zavirite u IB svet

Ukoliko se za trenutak osvrnete oko sebe, videćete svet koji se menja: komunikacije, životna sredina, tržište rada i, naravno, obrazovanje. U Programu međunarodne mature naš tim iskusnih i posvećenih profesora uči i predaje zajedno sa učenicima. Razvijamo veštine i koncepte koji su nam potrebni da prepoznajemo, predviđamo i promišljamo promene u globalizovanom svetu. Ako je ceo svet jedan veliki brod, mi želimo da budemo njegova posada: samostalna, kritički usmerena, spremna da rizikuje, i uvek tu da podržava i brine o drugima.

Program pred
upis na fakultet
Razvijen
u Ženevi
Traje
24 meseca

Ibdp u Gimnaziji Crnjanski

IBDP obučenih
predavača
IBDP nastavničkog
iskustva u proseku
Odnos studenata
i nastavnika
Predavača ima IBDP
Iskustvo Ispitivača

Obavezni deo programa

Obavezni deo programa Međunarodne mature sastoji se iz Teorije znanja, Maturskog akademskog rada i aktivnosti u sklopu CAS programa koji obuhvata kreativne, sportske i društveno odgovorne aktivnosti. Posebnu pažnju takođe posvećuje kritičkom mišljenju i naučnoistraživačkim veštinama.

Predmeti

Ukoliko želi da dobije punu diplomu Međunarodne mature (IB DP), učenik mora da sluša šest predmeta u okviru programa, tri na visokom i tri na standardnom nivou, po jedan iz svake od šest grupa: Studije jezika i književnosti, Strani jezici, Društvene i humanističke nauke, Prirodne nauke, Matematika i Umetnost.

Veštine

Međunarodna matura je 2015. godine u središte svoje obrazovne filozofije stavila značaj posedovanja i razvijanja različitih skupova veština. Veštine mišljenja, komunikacije, društvene interakcije, naučnog istraživanja kao i veštine samostalnog upravljanja sobom i svojim resursima.

Program Međunarodne Diplome

Više o programu

Naši bivši Djaci

2006. godine počeli smo kao mala internacionalna porodica učenika i profesora i nastavili da rastemo. I naravno, kao svaka porodica, sa svim vrlinama i manama, posebno se radujemo kada nekadašnji učenici ostanu u kontaktu sa nama i kad nam se vraćaju u goste različitim povodima. Bilo da je reč o predavanjima po pozivu, radionicama ili razgovorima sa đacima u školi, naši nekadašnji đaci predstavljaju važan stub podrške. Zahvaljujući njima dobijamo savete kako da budemo bolji kao profesori, kako da se đaci izbore sa stresom koji program nosi, gde i kako da tragaju za svojom univerzitetskom budućnosti i karijerama. Iz tih razloga nastavljamo razgovore i pravimo nove planove kako da saradnja bude što bolja i zanimljivija.

Iskustva i komentari

JELISAVETA MILOJEVIĆ

Učenica IB Programa generacije 2009/10

Za mene je IB predstavljao prvi korak ka profesionalnom usavršavanju i osamostaljivanju. Strategijska ponuda odabira predmeta na različitim nivoima mi je pružila priliku da produbim znanje o stvarima koje su me najviše zanimale. Takođe me je IB spremio da se bez ikakvog problema upišem na fakultet u Londonu na koji sam stigla spremna za sve izazove.

HRISTINA MILOJEVIĆ

UČENICA IB PROGRAMA GENERACIJE 2012/13

Kada se osvrnem na svoje srednjoškolske dane, uvek se setim osećaja na kraju školskog dana kada puna pozitivnih utisaka i novih informacija jedva čekam da istrčim napolje i podelim svoje iskustvo sa prijateljima kako bi i oni saznali ono što ja sada znam! To je za mene IB – učenje stvari koje me interesuju i želja da uvek saznam još više! Smatram da je najveća prednost programa upravo prilagodljivost interesima svakog učenika.

TADIJA DJURDJEVIĆ

UČENIK IB PROGRAMA GENERACIJE 2009/10

Najbolja stvar kod IB programa je to što vas u potpunosti sprema za način rada i učenja na svetskim univerzitetima a kasnije i za posao. Nakon IB programa sam se često susretao sa pisanjem eseja i praktičnom primenom koje sam naučio na IB programu. Za mene je IB iskustvo bila odlična priprema za studije kao i za posao.

ALEKSANDRA TASKOVIĆ

UČENICA IB PROGRAMA GENERACIJE 2009/10

IB program je za mene predstavio jednu ozbiljnu pripremu za dalje korake u mom obrazovanju i kasnijoj karijeri. Program me je naučio kako da upravljam velikim brojem zadataka i tesnim rokovima, kako saradjivati sa drugima i biti timski igrač. Naučio me je kako razmišljati kritički i ‘izvan kutije’, deliti ideje otvoreno ali i uvek slušati druge. Kada sam krenula na fakultet osećala sam da imam sve potrebne alate i znanje da uspešno napredujem i da dostignem željene rezultate, i uvek ću biti zahvalna IB programu za to.

VIKTORIJA VUKUSIĆ

UČENICA IB PROGRAMA GENERACIJE 2009/10

IB program je fantastična prilika da u Beogradu učite na svetskom nivou. Program svakom učeniku pruža raznolikost informacija i širi vidike u svim poljima. Od jezika i literature do istorije i geografije... Veoma je teško u nekoliko rečenica dočarati prednosti IB programa, ali ono što je najvažnije jeste da je izuzetno lepo i korisno biti u maloj grupi u kojoj profesori mogu maksimalno da vam se posvete i pruže mogućnost da steknete internacionalno znanje. Veoma sam zahvalna na svemu što me je ovaj program naučio.

Upis je otvoren tokom cele godine

Kontakt

Kontaktirajte nas

+ 381 63 340 539

ibdp@crnjanski.edu.rs

Đorđa Ognjanovića 2, 11 000 Beograd

Obrazovni Sistem "Crnjanski" ne šalje neželjene promotivne e-poruke, ponude ili druge komunikacije. Za sve informacije o upotrebi podataka od strane Sistema "Crnjanski" pročitajte politiku privatnosti