Kalendar

Oš PLAVI KRUG KALENDAR

01.09.2021. POČETAK ŠKOLSKE GODINE
30.12.2021. KRAJ PRVOG POLUGODIŠTA
24.01.2022 POČETAK DRUGOG POLUGODIŠTA
27.01.2022 DAN SVETOG SAVE
21.06.2022. KRAJ ŠKOLSKE GODINE
08.11.2021 - 12.11.2021 JESENJI RASPUST
31.12.2021. - 21.01.2022. ZIMSKI RASPUST
22.03.2022 DAN ŠKOLE
22.04.2022. - 03.05.2022 PROLEĆNI RASPUST
22.06.2022. - 31.08.2022 LETNJI RASPUST

Vesti

Poseta Sremskim Karlovcima

Prolećni izlet - POŠ "Plavi krug"

Učenici POŠ “Plavi krug” uživali su u poseti Sremskim Karlovcima. Ovaj romantičan susret sa kulturom i istorijom je šarmirao naše učenike očuvanom atmosferom baroknog ambijenta.
Učenici su imali priliku da posete zgradu Karlovačke gimnazije, Bogoslovije, Patrijaršijski dvor, česmu Četiri lava, Kapelu mira, Sabornu crkvu i Muzej pčelarstva. Poseban doživljaj je bila i poseta Vidikovcu sa koga se pruža pogled na Sremske Karlovce, krovove, Dunav i bačku ravnicu. Na Vidikovcu se nalazi i pozlać... detaljnije

Radost, druženje i timski rad

Dan škole u sportskom duhu

Učenici POŠ ”Plavi krug” Dan škole proveli su u sportskom duhu igrajući bilijar, pikado i naravno kuglanje.
U ovom prazničnom danu svi zajedno smo se igrali, rekreirali ali i promovisali timski rad, poštenu igru i disciplinu kao lekcije koje će utemeljiti za čitav život. Oduševljeni osnovci su pokazivali svoja sportska umeća uz nesebično bodrenje svojih nastavnika i razredih starešina. Aplauzi, osmesi, pogledi podrške i druženje bili su obeležje našeg svečanog dana.... detaljnije

Druženje uz sport

Tradicija Osnovne škole "Plavi krug"

U petak, 10. septembra 2021. godine učenici starijih razreda „Plavog Kruga“ imali su sportski dan na Adi Ciganliji u periodu od 10 do 13 časova. Sportski dan na Adi na početku nove školske godine postao je tradicija naše škole.
Svi učenici su bili u prilici da se oprobaju u različitim aktivnostima kao što su vožnja bicikla, šetnja oko Ade, sportske igre, košarka i fudbal. Najviše učenika se opredelilo za vožnju bicikla.
Učenici i nastavnici jednoglasno su ovaj dan ocenili odličnom o... detaljnije

PONOVO U ŠKOLSKIM KLUPAMA

Prvi dan nove školske godine u Osnovnoj školi "Plavi krug"

Posle jedne, po mnogo čemu, posebne i neobične školske godine, ovog 1.septembra 2021. godine đaci i nastavnici Privatne osnovne škole „Plavi krug“ ponovo su u školskim klupama.
Nastava je počela u veoma prijatnoj i veseloj atmosferi. Prvi čas je bio prilka za razgovor sa razrednim starešinom i međusobno predstavljanje.
Naše nove prvake dočekao je njihov učitelj Dragan Đorđević, a učenike petog razreda njihov razredni starešina Rusina Kulić.
Svi su bili jako uzbuđeni i radosni što... detaljnije

ISPRAĆAJ UČENIKA 8. RAZREDA U OSNOVNOJ ŠKOLI "PLAVI KRUG"

Rastaje se jedna generacija, valjda se to zove odrastanjee

8.juna 2021.god., učenici 8.razreda ,,Plavog kruga“ imali su poslednji nastavni dan u ovoj školskoj godini.
Nakon časa koji su proveli sa svojim razrednim starešinom, Nenadom Golovićem, iz škole su ih, velikim aplauzom, ispratili učenici od prvog do sedmog razreda, sa svojim razrednim i predmetnim nastavnicima.
Prolazeći kroz đački špalir, na licima naših osmaka smenjivali su se uzbuđenje, ponos, radost, smeh, a kod pojedinih učenika su svetlucale suze u očima.
Prešli su prvu vel... detaljnije

SPORTSKI DAN NA ADI CIGANLIJI

Osnovna Škola "Plavi Krug"

U petak, 21.maja, učenici starijih razreda OŠ ,,Plavi krug“, imali su sportski dan na Adi.
Vreme nam je podarilo sunce i nakon nekoliko izrazito kišnih dana, nebo se razvedrilo, a priroda na Adi je oprana, sinula punim bojama proleća.
Gotovo svi učenici su došli da se druže, radosni i nasmejani. Ovo je bio naš prvi zajednički izlazak u II polugodištu. Drago nam je da pandemija popušta, a samim tim i mere zaštite i da se vraćamo uobičajenim vannastavnim aktivnostima
Učenike su ... detaljnije

HUMANITARNA AKCIJA U OSNOVNOJ ŠKOLI "PLAVI KRUG"

Zasadi život, budi heroj

Škola „Plavi krug“ već dugi niz godina učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama. Svoje veliko srce učenici i nastavnici pokažu uvek kada se organizuju aktivnosti ovakvog karaktera.
Ovog puta učestvovali smo u predivnoj humanitarnoj akciji „Zasadi život , budi heroj“ koju je organizovalo nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).
Dečje reakcije su bile emotivne, izrazili su emapatiju i želju da pomognu drugarima koji se bore da ozdrave i pokazali solidarnost. Don... detaljnije

SVETSKI DAN ČISTIH RUKU

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN ČISTIH RUKU U POŠ "PLAVI KRUG"

15.oktobar, dan čistih ruku, učenici od prvog do četvrtog razreda su sa učiteljem Draganom Đorđevićem, na časovima likovne kulture, obeležili na originalan način.
Naši najmlađi su, koristeći kolaž tehniku, kroz kompoziciju planete okružene rukama, poslali upečatljivu poruku: "Čistim rukama čuvamo svoje živote i život na Zemlji"
Ovaj dan se obeležava širom sveta u cilju propagiranja kulture pranja ruku sapunom. Održavanje higijene ruku učestalim pranjem može sačuvati milione života, a po... detaljnije

Međunarodni dan starijih osoba

Obeležen međunarodni dan starijih osoba u POŠ "Plavi Krug"

Učenici petog razreda sa svojom nastavnicom srpskog jezika i književnosti, Rusinom Kulić obeležili su 1. okrobar, Međunarodni dan starijih osoba. O značaju Dana starijih lica, učenici su upoznati putem prezentacije. Učenici su nekoliko nedelja ranije dobili istraživačke zadatke u vezi sa zadatom temom, tako da su na času bili veoma aktivni. Naučili su da se Međunarodni dan satrijih lica obeležava svake godine 1. oktobra, da je taj dan proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1990. godi... detaljnije

sve vesti

Galerija "Plavog Kruga"

Obrazovni Sistem "Crnjanski" ne šalje neželjene promotivne e-poruke, ponude ili druge komunikacije. Za sve informacije o upotrebi podataka od strane Sistema "Crnjanski" pročitajte politiku privatnosti